poniedziałek, 15 maja 2017

Szpinakowe smoothie pełne witamin


Koktajle, smoothies, soki owocowe - do koloru, do wyboru! Owoce i warzywa podane w różnej postaci, ale zawsze pełne witamin i zdrowych kalorii. Uwielbiam wszystkie rodzaje, ponieważ nie potrafię na raz zjeść na przykład surowego buraka, marchewki, garści jarmużu i jabłka. A w koktajlu to nie problem! Myję produkty, kroję wrzucam do blendera i już, pożywny i zdrowy posiłek gotowy. Musze jednak znaleźć sobie naczynie na przemycanie tych cudów do szkoły, ponieważ po ostatnim incydencie poprzednie naczynie się do tego nie nadaje (nie polecam wylewać koktajlu truskawkowego na środku szkolnego korytarza, mimo że bidon był ZAMKNIĘTY! Nie mam pojęcia, jak to się stało, ale cóż, do szkoły już go nie wezmę :P ) Pijmy koktajle i cieszmy się z nadchodzącego lata, bo przecież temperatura na zewnątrz coraz większa, a nawet słoneczko się pokazuje ;)




Składniki: 


  • 2 garści szpinaku baby
  • garść natki pietruszki
  • 1 jabłko
  • 1/2 banana
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 szklanka wody



Przygotowanie:

Szpinak umyć i odsączyć z wody, jabłko umyć i wydrążyć środek (nie obierać! - wyjątkiem są osoby na diecie lekkostrawnej). Jabłko i banana pokroić. Zblendować wszystkie składniki.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz