Niekiedy siedzę zastanawiając się, co mogłabym zjeść na obiad. Innym razem wpadam do kuchni otwieram lodówkę i już widzę cały plan gotowania, a nawet mogę poczuć wyśmienity smak potrawy!
Dzisiejszy obiad był raczek z tej drugiej grupy wymyślonych pod natchnieniem. Bo cóż.. w lodówce jest rosół, zielony brokuł już czeka aby go skonsumować a w zamrażarce mieszanka warzyw wiosennych. Do dzieła bierzemy się za gotowanie! To zaledwie 30 minut (jak nie krócej :p)
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 1/2 paczki mieszanki warzyw wiosennych (ja użyłam hortex)
- 1 litr bulionu drobiowego/warzywnego
- włoszczyzna z rosołu - (w końcu wykorzystujemy wszystko)
- sól, pieprz, kurkuma, zioła prowansalskie do smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz